Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), sektörün dünyadaki en büyük fuarlarından olan Şangay Hazır Giyim, Tekstil, Kumaş ve Aksesuar Fuarı’na katıldı. Avrupalı firmalarla yan yana kumaş ve aksesuar ürünlerini sergileyen Türk markaları, büyük ilgi gördü.
UTİB Yönetim Kurulu üyesi Halil Ersan Özsoy, “Çin’de düzenlenen fuar, ziyaretçi profili ve iş bağlantıları açısından oldukça olumlu geçti. Yenilenen tasarımları ile Türk kumaşı ve ürünlerinin Uzak Doğu pazarında hak ettiği yeri alacağına inanıyoruz” dedi.
Katıldığı yurtdışı fuarlar ile hedef pazarlarını genişleterek Türk firmalarının ihracatını artırmayı amaçlayan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), sektörün uluslararası arenadaki en büyük fuarlarından olan Çin’deki Intertextile Shanghai Apparel Fabrics’e (Şangay Hazır Giyim, Tekstil, Kumaş ve Aksesuar Fuarı) katıldı.
Çin’in Şangay kentinde 20-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenen fuara UTİB’in organizasyonuyla katılan 17 Türk firması, Almanya, Hollanda, İngiltere, ABD ve Çin’in de aralarında olduğu 28 ülkeden gelen firmalarla birlikte kumaş ve aksesuar ürünlerini sergiledi.
UTİB Yönetim Kurulu üyesi Halil Ersan Özsoy, Çin pazarının birlik için oldukça önemli olduğunu belirterek, “Fuar, ziyaretçi profili ve iş bağlantıları açısından oldukça olumlu geçti. Yenilenen tasarımları ile Türk kumaşı ve ürünlerinin Uzak Doğu pazarında hak ettiği yeri alacağına inanıyoruz” dedi.
Türk kumaşlarını alıcılarla buluşturuyoruz
UTİB ihracatının istikrarlı bir seyir izlemesi konusunda fuarların önemli olduğuna değinen Özsoy, bu kapsamda Şangay Hazır Giyim, Tekstil, Kumaş ve Aksesuar Fuarı’nda bilgi standı açtıklarını ve yabancı ziyaretçilere yönelik sektör tanıtımı yaptıklarını ifade etti. Özsoy “UTİB olarak, uzun zamandır her pazarda kendimizi gösteriyor, üyelerimizin marka bilinirliği için çalışıyor, her pazarda alternatif olabileceklerini göstermeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda her fuarda Türk kumaşı ve ürünlerini alıcılarla buluşturmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Sektörün dünyadaki konumunun herkes tarafından bilindiğini ifade eden Özsoy, “Tekstil, artık yüksek katma değer üreten bir sektör haline geldi. Tüm dünya bu durumun farkında olduğundan, artık üst segment ürünlerini pazarlamaya çalışıyor. Bu bağlamda UTİB olarak, ihracatımızın artırılmasına yönelik çalışmalarımızı dünyanın dört bir yanındaki fuarlara katılarak sürdüreceğiz” diye konuştu.