14 Mayıs cumartesi günü Tekstil Araştırmaları Derneği Nilüfer Dernekler Yerleşkesinin iki salonunda coşkulu bir etkinlik gerçekleştirdi.
Büyük bir katılımın olduğu bu etkinlik Dünya Giyim Sanayicileri Federasyonu başkanlığını yapmış olan Umut Oran’ın “Hazır Giyimde Ufuk Turu 2030” konulu sunumuyla başladı. Daha sonra İTÜ’den gelen Prof. Dr. Cevza Candan ve Prof. Dr. Banu Nergis Uygun “Tekstilde Kullanılan Yeni Lifler” konusunda yaptıkları sunumla yeni lifleri tanıttılar. Yine İTÜ’den Prof. Dr. Ömer Berkalp kalımcılara dokusuz yüzeyler-non woven üretimini anlattı. Ege Üniversitesi’nden Prof.Dr. Işık Tarakçıoğlu tekstilde ar-genin önemine değindi. Akademisyen tasarımcı İpek Tohumcu Marka ve moda kavramlarına değindi. Amerika pazarı hakkında bilgi verdi. Dernek II. Başkanı Dilek Uzatıcı “Baskıda Maliyet Düşürme Yöntemleri” konusuna değinirken, Makine Mühendisi Aydın Maydaer “Enerji Yönetimi” konusuna dikkat çekti. Tekstil Mühendisi Emrah Özdeğirmenci az bilinen bir konuya değindi ve katılımcılara “Örgü ve Dokuma Kumaşların Pat Batch Yöntemiyle Boyanması” konusunu anlattı. Sempozyumda yeni mezun ve son sınıfta okuyan mühendis adayları da sunum yaptılar. Yeni mezun Tekstil Mühendisi Nagihan Erdoğdu
“Tekstüre İşlemi” konusunu, mühendis adayı Esma Uğurlu “Yuvarlak Örme Kumaşların Özelliklerinin Karşılaştırılması” konularında birer sunum yaptılar. Sempozyum plaket töreniyle sona erdi.
#Tekstil #TekstilAraştırmalarıDerneği #HazırGiyimSektörü #TekstilYaşıyorSempozyumu #TekstilTeknik #TekstilTeknikDergisi