Tekspart Ltd.Kore menşeli Tokyo iğne ve platinleri ve Brezilya menşeli Schickbin özel sertleştirilmiş çelikten imal edilen platinler,Türkiye manşeli Promar örgü yağları,Tayvan menşeli Flying Horse yaka makineleri,Çin menteşeli Longxing triko makinesi mümessillikleri ile ITM Fuarı’nda yer aldı.
Tekspart Genel Müdür’ü Alpaslan Demir, ITM 2013 fuarının özellikle Mısır, Cezayir, İran ve doğu bloğu ülkeleri başta olmak üzere yurtdışından gelen ziyaretçilerin, önceki yıllara oranla fazla olduğunu vurguladı. ITM 2013’ten çok memnun olduklarını ve daha ilk günden birçok hedeflerini yakaladıklarını belirten Alpaslan Demir,“Şunu söyleyebilirim ki, bu yıl ki ITM çok farklı ve çok iyi kurgulanmış. Daha ciddi bir davetli ve katılımcı topluluğu var. Gördüğüm kadarıyla
insanlar dolaşmaya, gezmeye ya da bir bakayım gideyim demeye gelmiyor. Nokta atışı yapıyorlar. Gerçekten oturup sizinle pazarlık yapıyor ve bir şeyler alıp satmak istiyor” dedi. ITM’in artık ünü Türkiye’yi aşan bir dünya markası olmaya başladığını söyleyen Alpaslan Demir, Türk tekstil sektörünün bu gibi etkinlikler sayesinde kendisini sürekli geliştirdiğini belirtti. Türk tekstil sanayinin ITM gibi etkinlikler sayesinde güçlenerek dünya piyasasında önemli bir aktör olduğunu belirten “Fuarda diğer standları gezdim ve olumlu izlenimler edindim. Ne aradığını bilenlerin ITM’e gelmiş olması ayrıca sevindirici bir olay. Bize boş vakit geçirtecek kişilerden daha çok gerçekten alıcı ve satıcı gözüyle gelen kişilerin olması çok önemli“ olduğunu söyledi. ITM 2013’e yeni makinelerle katıldıklarını belirten Alpaslan Demir,özellikle triko makineleri alanında çok ciddi yenilikleri davetlilere sunduklarını belirtti. Temsilciliğini yapmakta oldukları LONGXING triko makinelerinin 3,5GG 3-5-7 GG Multigauge ve 14 GG Multigauge modellerini sergilediklerini bunun yanı sıra FLYING HORSE yaka makinesi olarakta 80” Mini jakarlı ve düz modellerini fuarda sergilediklerini dile getirdi. 10-13 Haziran 2013 tarihlerinde Çin’in Şangay şehrinde düzenlenen Shanghaitex Tekstil Makine fuarına ziyaretçi olarak katıldığını ve fuar ile ilgili izlenimlerini aktaran Alpaslan Demir “Fuar günden güne katılımcı sayısı ve katılan firmaların fuara verdikleri önem giderek artmakta, kanımca Avrupa’da yapılan ITMA fuarı giderek önemini yitirmeye başlayacak çünkü alıcıların bir çoğu uzakdoğuda yapılan bu fuarları tercih etmektedir.
Fuar dönüşümlü olarak ITMA ASIA ve SHANGHAITEX olarak düzenlenmekte o nedenle bazı üretici firmalar özellikle Avrupa firmaları bu fuara katılmamayı tercih etmişler, gelecek sene yapılacak ITMA ASIA fuarında yer almayı tercih etmişler. Fuarda göze çarpan diğer bir olay ise dijital baskı sektöründe Çin’li firmaların 2-3 yıl gibi kısa bir süre içinde makine üretmeleri ve bu sektöre ağırlık vermeleriydi. Çin’in tekstil makine sektörü ve teknolojileri alanında dünya içindeki payı günden güne artmakta ve Avrupalı firmalarda rekabet edebilmek için fabrikalarını buraya taşımakta veya Çin’li firmalarla işbirliğine gitmeye başladılar” dedi.