PİMMS Group standında sergilenen teknolojiler, sektörün dijital baskı ihtiyaçlarına yönelik sunduğu gelişmiş ve yüksek performanslı teknolojisiyle farkını ortaya koydu.
Pimms Group, 14-18 Haziran 2022 tarihleri arasında dünya tekstil teknoloji markalarının yer aldığı Uluslararası Tekstil Makinaları Fuarına katıldı. PİMMS Group, fuarda dijital tekstil baskı sektöründeki uzun yıllara dayanan deneyimini ve uzmanlığını gözler önüne serdi. PİMMS Group standında sergilenen teknolojiler, sektörün dijital baskı ihtiyaçlarına yönelik sunduğu gelişmiş ve yüksek performanslı teknolojisiyle farkını ortaya koydu. Fuarda görüştüğümüz PİMMS Group Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Aygüler, sorularımızı cevaplandırdı.
Uluslararası Tekstil Makinaları Fuarı’nda sergilediğiniz ürünler ve özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?
“Fuar süresince sergilenen yeniliklerden ilki AXIA SCARF TB-2000R Dijital Baskı Makinesi, aynı anda kumaşın iki tarafına baskı imkanı sunuyor. Yeni teknoloji 2 makineyi 1 makinede birleştirmiş olup, bu teknolojide kumaş farklı bir şekilde makineye dik olarak yükleniyor ve aynı anda kumaşın hem önüne hem de arkasına baskı yapabiliyor. Bu yapılan baskı aynı imajın aynı renklerinde olabileceği gibi, aynı imajın farklı renklerinde de baskı yapma imkanı sağlıyor. Bu kumaşa uygulandığında, kumaşın dışıyla içi farklı renklerde olabiliyor. Ayrıca kumaşın her iki tarafına farklı görsel basma imkanı da sunuyor. Bayrak baskılar için, bu makinenin bayrak basan versiyonu bulunmakta olup, transfer yöntemi ile arkaya geçişi sağlanamayan bayraklar için çok iyi bir çözüm sunuyor. TB-2000R modeli, ipek, pamuklu kumaş, saten kumaş, bayrak kumaşı, blockout, polyester kumaş ve ışıklı kumaş baskılarında oldukça iddialı baskı kalitesi ve renk doygunluğu sunmaktadır. Bu makineyi polyester ürünlerde kullanacaklar ise, bu makineyle birlikte fikse ve kesim makinesi de beraber satılmaktadır. Bir diğer yenilik AXIA Pro Direct, fikse dahil, kumaşa doğrudan baskı yapabilme özelliğiyle sahip. Dünyadaki su sıkıntısı sebebiyle, tekstil üretiminde yeni arayışlar ve çözümler içinde olduğu bilinmektedir. AXIA Pro Direct makinemiz bu soruna bir nebze katkı olmak amacıyla üretildi. Makine endüstriyel 3 modelle sunulmaktadır. AXIA Pro Direct modeli profesyonel üretim yapan fabrikalar için uygun olup, kumaşa baskı makinesinin yanı sıra kumaş fikse modülü de üzerine monte edilmiştir. Böylece 320cm baskı eninde Kyocera baskı kafası kullanılarak saatte 120m2 ye kadar kumaşa hem baskı yapıp, hem fikse ederek satışa hazır durumda mal üretmektedir. Bu makineyle kumaşın cinsi ve şekline göre, pamuklu kumaş kullanılacaksa (nevresim, perdelik, döşemelik) pigment boya, polyester kumaş kullanılacaksa disperse-sublime boya ile baskı yapma olanağı sağlar.
Diğer taraftan temsilciliğini yürüttüğümüz Homer HM1800R-Pro modeli de saatte 450m’ye kadar baskı hızına sahiptir. Daha ekonomik üretim yapmak için 10.000 metreye kadar transfer kağıdı yükleme sistemi mevcuttur. Makine; özellikle ev tekstil üreticilerinin yüksek kapasite ihtiyaçları göz önünde bulundurarak geliştirildi. Endüstriyel yüksek hızlı baskı hizmeti arayanlar için ideal bir çözümdür.
Ayrıca HOMER HM1800P Kumaşa Direkt veya Transfer Kağıdına Baskı Makinesini tanıttık. Homer HM1800P modeli, saatte 240 metrekareye kadar baskı hızına sahiptir. Makine hem kumaşa direkt baskı, hem de kağıda baskı yapma özelliğine sahiptir. Toplam 4 adet Kyocera baskı kafası ile üretim yapabilen bu model, tercihe göre 2 adet baskı kafası ile de kullanılabilir. Fuarda gelen ziyaretçilere standımızdaki makineler ile susuz baskı teknolojisi olan dijital pigment baskı tekniklerini, fuarda ve dünyada tek olan çift taraflı baskı teknolojisini ve endüstriyel kağıt, kumaş ve halıya direkt baskı teknolojilerinin tanıtımını yaptık.”
Uluslararası Tekstil Makinaları Fuarı’ndan beklentileriniz nelerdi ve fuar beklentilerinizi karşıladı mı?
“Pimms Group olarak son yıllarda dijitale geçişin hızlandığı tekstil dünyasına yenilikçi çözümlerimizi tanıtma fırsatı bulduk. Bilindiği gibi son yıllarda dijital baskı ile üretilen kumaş miktarı hızla artış gösteriyor. Daha önce geleneksel metotlarla sınırlı kapasitede baskı yapan tekstil sektörü, daha gelişmiş ve son teknoloji dijital baskı makineleri ve gelişmiş kafa teknolojileri sayesinde daha endüstriyel, daha yüksek verimlilik sunan ve daha hızlı üretim modeline geçiş yapmaya başladı. Dijital baskının tekstil sektöründe payının hızla artması, pek çok baskı üreticisinin de tekstile yönelmesini sağladı. Bu geçiş, çok yönlü dijital baskı sistemlerine ihtiyacı artırırken, üreticinin teknoloji gereksinimlerini de şekillendiriyor. Biz de PİMMS Group olarak, Türk tekstil üreticilerinin bu ihtiyaçlarını doğru analiz ediyor ve tüm tekstil baskı gereksinimlerini karşılayacak teknolojileri pazara sunuyoruz. Distribütörlüğünü yaptığımız Homer ve AXIA markamıza ait dijital tekstil baskı makineleri de tekstil sektörü için ne kadar doğru çözümler olduğunu bir kez daha gözler önüne serdik. Fuar süresince ziyaretçilerin standımıza gösterdiği yoğun ilgi beklentilerimizi karşıladı.”
Fuarı katılımcı ve ziyaretçi açısından değerlendirir misiniz?
“Uluslararası Tekstil Makinaları Fuarı’nı tekstil sektörünün önemli bir buluşma noktası olarak görüyoruz. Pandemi sonrası gerçekleştirilen bu ilk buluşmaya, yerli ve yabancı ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Türkiye’nin dört bir yanından ve çevre ülkelerden tekstil üreticilerini standımızda ağırladık. Beklentimizin üzerinde ilgi, alaka ve alım potansiyelli müşteriler ile buluşma fırsatımız oldu.”
Aktarmak istediğiniz herhangi bir mesajınız var mı?
“Her zaman ifade ettiğimiz gibi Türkiye çok büyük bir ülkedir. İçinde bulunduğumuz piyasa koşulları her anlamda zor olsa da geçicidir. Sektör oyuncularının birbirleriyle bilgi paylaşması bu sektöre pozitif değer katar. Dolayısıyla büyümek için açılımlara, bilgi alışverişine ihtiyaç var. Pazarın geleceği ile ilgili vizyon toplantıları yapılmalı. Burada elde edilecek kazanımlar hem firmalara, hem de sektöre olumlu değerler katar. Yatırımcılar, bugünü, yarını, sonrayı görmek ister. El birliğiyle bu güveni tekrar oluşturmalıyız. Şunu söyleyebilirim; her zaman pozitif düşünmeliyiz. İnanç ve motivasyonumuzu kaybetmeden çalışmaya devam etmeliyiz. Bu ülkenin büyüme mecburiyeti vardır. Yenilik ortaya çıkarmanın anahtarı yüksek motivasyondur. Bu sebeple tüm enerjimizi işimize vermeliyiz. 2022 senesinin sonlarına geldiğimiz bu dönemde, ülkemiz ve tüm sektörümüz için hayırlı ve kazançlı bir yıl olmasını temenni ediyorum.”