Uşak’ta bulunan rotor ipliği üretimi firması Çınar İplik Tekstil San. ve Tic. Ltd. Ege Bölgesinin en önde gelen iplik üreticileri arasındadır. Günümüzde yaklaşık 2.600 rotor ve 70 personel ile yıllık 3.600 ton üretim yapan ve 6.000.000 TL ciro elde eden bu şirketi 18 yıl önce Kadir Karakuş kurmuş.
Uşak ilinde iplik üretimi önemli endüstri kollarından biridir. Dolayısıyla Çınar İplik firmasının ürettiği çeşitli pamuk ipliği ve karışım iplikler bölgede işlenerek çorap, döşemelik triko kumaş ve daha pek çok tekstil türü üretilmektedir. Şirket ürettiği ipliğin %20’sini esas olarak Doğu Avrupa’ya ihraç etmektedir. Bu aile şirketini Kadir Karakuş tamamen müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda yönetmektedir. “Müşterilerimizin memnuniyeti bizim de memnuniyetimizdir.
Mükemmellik her bakımdan tutkumuzdur. Makinelerimizin bakımı aksatılmaz, çalışanlarımız en iyi düzeyde eğitimlidir, en iyi üretim koşullarına çok büyük önem veriyoruz, düzen ve temizlik üretim tesislerimizin vazgeçilmezidir. Bu şirket felsefesiyle doğru yolda olduğumuzu ipliklerimize olan talepteki artış da kanıtlıyor. Bu nedenle şirketimizi sürekli genişletiyoruz ve Oerlikon Schlafhorst’un yeni rotor iplik eğirme makinelerine yatırım yapıyoruz. Halen en iyi üretim koşullarına ve yeni ofislere sahip yeni bir üretim binası inşa ettik.” Çınar İplik’in en çok yaptığı üretim, ihtiyaca göre istenen parti büyüklüklerinde üretilen renkli ipliklerdir. Hatta bazı makinelerde eş zamanlı olarak farklı renklerde birden çok iplik üretilmektedir.
Kadir Karakuş: “BD 448 ile müşterilerimizin en çeşitli iplik ve bobin kalitesi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bazı müşterilerimiz yumuşak ipliklere, bazılarıysa bobinlerin triko makinelerindeki ipliğin çalışma karakteristiğinin çok iyi olmasına önem veriyor. Müşterilerimizin tüm bu taleplerini bir elden karşılayabilmemizi ve bunu yaparken de verimli ve ekonomik üretim yapmamızı Oerlikon Schlafhorst’un yeni BD 448 makinesi mümkün kılıyor” diyor.
Kadir Karakuş, rotor iplik üretiminde çok deneyimli ve motivasyonu yüksek bir ekiple çalışıyor. Çınar İplik’in üretim müdürü İzzet Tekin şöyle diyor: “Neredeyse 20 yıldır ipliklerimizi BD makinelerinde üretiyoruz, dolayısıyla farklı nesilleri çok iyi tanıyoruz. En çok da yeni BD 448 makinesinin önceki BD nesillerine kıyasla daha az enerji tüketmesinden memnunuz. Personelimiz de yeni makineden çok memnun. Kullanımı kolay ve ayrıca makinenin ana elemanları da eskisinden çok daha ergonomik.”