Türkiye ofisini hizmete alan Kornit Digital, Türkiye partneri MatTex ile işbirliği doğrultusunda hem doğrudan giysiye (DTG), hem de doğrudan kumaşa (DTF) dijital üretim yelpazesiyle talebe göre ve sürdürülebilir tekstil üretimi imkanı sunuyor.
Sürdürülebilir, isteğe bağlı dijital moda ve tekstil üretim teknolojilerinde dünya çapında pazar lideri olan Kornit Digital, en son yeniliklerini İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Tekstil Makinaları Fuarı’nda ziyaretçilerin beğenisine sundu. İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen sektör etkinliği boyunca şirket, oyunun kurallarını değiştiren MAX teknolojisi üzerine dayalı tek adımlı, doğrudan giysiye (DTG) ve doğrudan kumaşa (DTF) dijital üretim yelpazesiyle katılımcıları bir araya getirdi.
Kornit Digital Türkiye Ülke Müdürü Nathalie Hızveren İstanbul’daki fuarda sergiledikleri ürünler ve ziyaretçilerin ilgisi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Uluslararası Tekstil Makinaları Fuarı’nı nasıl değerlendiriyorsunuz? Belkentilerinizi karşıladı mı?
“Öncelikle partnerimiz MatTex ile birlikte fuara katılım sağladığımız için çok mutluyuz. Bu sayede aynı endüstriden bir çok firma ile görüşme fırsatı bulduk. Pandemi süreci müşterilerimizle olan diyalogumuzu ve özellikle bir araya gelebilmemizi etkiledi. Bu süre zarfında da tekstil endüstrisinde bir takım değişiklikler oldu. Bunun yanı sıra sürdürülebilir ve susuz üretim sadece global büyük markalar için degil, aynı zamanda kendi müşterilerine en iyi hizmeti çevreden ödün vermeden gerçekleştirmek Türk tekstil endüstrisi için de çok önemli bir konu. Kornit baskı teknolojisinin en değerli özelliği ön işlem ve son işlem gerektirmemesidir ve bu çok ciddi bir fark oluşturmaktadır. Sadece çevremiz ve gelecek nesillere bıraktığımız dünya için de değil ayrıca bu uzun ve kirli prosesin sonucu olan maliyetleri de berteraf ettiğimiz için. Makine fuarı bize Atlas Max ve Presto S gibi iki yeniliği sektörle buluşturmamızı, aynı zamanda tekrar fuar ortamına guvenle katılımımızı sağladı. Öte yandan bu fuarda gördük ki dijital baskı ve kişiselleştirilmiş baskıya talep gittikce artıyor. Makine üreticileri de bu değişime ayak uydurmalı. Fuar beklentilerimizi karşıladı ve bir kez daha Türkiye’yi odak ülke yapma ve Türkiye’ye yatırım yapma stratejimizi doğruladı. Kornit olarak şu anda sadece partnerimiz MatTex ile değil aynı zamanda Kornite bağlı iki çalışanla hem partnerimize hem müşterilerimize direkt olarak destek sunabiliyoruz. Önümüzdeki senelerde Türkiye’nin zaten güçlü olan tekstil sektöründe çok daha önemli ve stratejik bir rol oynayacagı kuşkusuz.”
Yerel ve yabancı ziyaretçiler nasıldı? Fuar esnasında sergilediğiniz makineler hakkında geri bildirim ve ilgi hakkında neler söylersiniz?
“Müşteriler, kalite ve hızın, sürdürülebilirlikle birlikte ele alınmasına çok ilgi gösterdi. Boyalı kumaşlar üzerine beyaz baskı yapılabilmesi ve kısmi baskıda 3 boyutlu efekt yapan baskılar da ziyaretçiler tarafından oldukça beğenildi. Ürünlerimizin diğer üreticilerin ürünlerinden en önemli farkı, sürdürülebilir ve susuz üretimden faydalanan bu teknolojinin ön ve son işlem gerektirmemesi ve bu yüzden tekstilde çığır açmasıdır. Bu, Kornit’in ana avantajlarından biridir. Çevre dostu ve sürdürülebilir ürünler üretmek her zaman hedefimiz olmuştur. Ayrıca, sadece kullandığımız yeni teknolojiler ve yeniliklerle değil, aynı zamanda son teknoloji 3D baskı teknolojimizle de rakiplerimizden farklı olduğumuzu düşünüyorum. Bu yıl, tamamen yeni bir teknoloji kullanan Kornit Atlas Max adlı yeni makinemizi tanıttık. Bütün Kornit yazıcılar XDI teknolojisini kullanabilecekleri için, bu teknoloji ile beraber, pazar için yeni standartlar belirliyoruz.”