Dünya tekstil sektörünün kalbi 14-17 Nisan 2018 tarihlerinde, İstanbul’da düzenlenecek olan ITM 2018 Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı’nda atacak. Her biri kendi alanında öncü teknolojiler geliştiren yüzlerce üreticinin katılımı ve küresel çapta sektör yatırımcıları ve ticari heyetlerin ziyareti ile adeta bir tekstil şovuna dönüşecek.
ITM Fuarı; Türkiye, Yakındoğu ve Ortadoğu’nun alanında en büyük fuarı olmasının yanı sıra küresel çapta a sektörün en önemli organizasyonlarından birisi. 1–4 Haziran 2016 tarihleri arasında, %100 doluluk oranı ile gerçekleştirilen ITM 2016 Fuarı, dünya genelinde 76 ülkeden yaklaşık 50,000 ziyaretçi ile 1200 katılımcı ve temsilciye ev sahipliği yapmıştı. Tüm salonların tamamıyla dolduğu ITM 2018 Fuarı ise hem katılımcı hem de ziyaretçi bazında yeni bir rekora daha imza atacak. ITM 2018, pamuktan ipliğe, dokumadan örmeye, dijital baskıdan boya ve terbiyeye kadar sektörün tüm alt kollarında hizmet veren, alanının lideri üreticilerin katılımıyla adeta bir tekstil teknolojileri şölenine dönüşecek. Yerli ve yabancı pek çok firmanın ürünlerinin ilk dünya lansmanını yapacağı ITM 2018, üreticilerin geçtiğimiz fuarlara nazaran büyüttüğü stant alanları ve makine parkurlarıyla da dikkat çekecek.
DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN İSTANBUL’A AKIN
ITM 2018’in yüzyıllardan bu yana Doğu ile Batı arasında her anlamda bir köprü vazifesi gören İstanbul’da gerçekleştirilecek oluşu etkinliği hem katılımcılar hem de ziyaretçiler için bir diğer cazibe merkezi haline geliyor. Medeniyetlerin kavşak noktasında yer alan İstanbul’un tarihi ve kültürel dokusu ile dünya ticaretine olan etkisi, şehrin gelişmiş ulaşım olanakları ve zengin konaklama seçenekleri ile birleşince, böylesi büyük çaplı, küresel bir fuar için tercih edilebilecek en iyi zemin çıkıyor ortaya. Öte yandan, sahip oldukları büyük potansiyel ve üretim gücü ile tekstil dünyasının parlayan yıldızları olan Hindistan, Pakistan, Bangladeş, Endonezya, Vietnam, Mısır, Cezayir, Tunus, Fas, İran, Özbekistan ve Türkmenistan gibi çok sayıda ülkenin Türkiye ile arasında vize anlaşması olması da İstanbul’un Doğu ve Batı arasında gördüğü köprü misyonunu güçlendiren bir diğer önemli husus. Bu sayede bu bölgelerden yoğun bir ziyaretçi alacak olan ITM 2018, dünyanın iki yanındaki ülkelerinin birbiriyle kaynaşmasında büyük rol oynayacak.
AKADEMİ DÜNYASI İLE İŞBİRLİĞİ
Sadece bir fuar olmaktan öte, bir ‘etkinlikler zirvesi’ olarak nitelendirilebilecek ITM 2018, eşzamanlı biçimde HIGHTEX 2018, İstanbul İplik Fuarı ve ETT2018 Konferansı’na da ev sahipliği yapacak. HIGHTEX 2018 Fuarı dâhilinde günümüz tekstil sektörünün yükselen değerleri olan nonwoven, teknik tekstiller, akıllı tekstil ürünleri ve en son nesil tekstil teknolojilerinin tanıtımları gerçekleştirilecekken, İstanbul İplik Fuarı’nda da Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen iplik üreticileri son trendlerini ve en yeni ürünlerini ziyaretçiler ile buluşturacak. ETT 2018 Konferansı ise dünya genelinde alanında uzman, akademisyen, araştırmacı, yönetici, makine üreticisi ve işletme deneyimi olan misafirlerin katılımı ile hem bir sempozyum imkanı sunacak hem de yeni işbirliklerine yönelik eşsiz bir fırsat sağlayacak.
#ITM, #2018, #lansmanlar, #tekstil, #sektör