Dünya’nın 4 kıtasında 45 ülkeye ihracat yapan Özdemir Keçe, çeşitli sanayi kollarında karşılaşılan problemlerin çözümü için alternatif ürünler sunarak, endüstriyel keçe alanında belirleyici ve öncü olma rolünü de sürdürüyor.
Yılların teknik bilgi ve deneyimlerini girişimcilikte değerlendirmek isteyen makine mühendisi Nusret Özdemir tarafından 1998 yılında kurulan Özdemir Keçe, çeşitli endüstri alanlarında kullanılan yüksek teknolojik özelliklere sahip teknik tekstil keçelerin satış, pazarlama, servis ve üretim faaliyetleri alanında hizmet vermeye başlıyor. Özdemir Keçe, şu anda tekstil, deri, çamaşırhane, alüminyum, kağıt, mobilya ve makine sektörlerinde kullanılan yüksek teknolojik özelliklere sahip keçelerin ve bantların Türkiye’deki en önemli tedarikçilerden biri olarak, aynı zamanda Dünya’nın 4 kıtasında 45 ülkeye ihracat yapan bir firma konumundadır. Kuruluşundan günümüze kadar sürekli müşteri odaklı çalışma prensibini benimseyen firma, müşteri talebine göre piyasanın ihtiyacı olan en kaliteli ürünleri müşterilerine sunmayı vazgeçilmez bir hedef olarak benimsemiştir. İnovasyonu yönetim ve üretimin her aşamasında ön planda tutarak yenilik ve çeşitliliğin önünü açan Özdemir Keçe, çözüm konusunda sınırsız seçenek sunan bir yaklaşım içerisinde, sektörünün ürün çeşitliliği en fazla olan şirketi haline gelmiştir. Kuruluşunda ürün çeşidi sınırlı olan firmanın Ar-Ge çalışmalarıyla birlikte müşteri taleplerini ve sorunlarını da göz önünde bulundurarak bugün ürün yelpazesini çok çeşitli ürünlerle, birbirinden farklı sektörlere servis veren bir yapıya kavuşturmuştur. Üretimini yaptığı ürünleri Esenler/ Tekstilkent’teki tesislerinde ISO 9001:2008 uluslararası kalite standartları çerçevesinde yaparak müşterilerine her zaman yüksek kalitede ve zamanında teslimatlar yapan firma, çeşitli sanayi kollarında karşılaşılan problemlerin çözümü için alternatif ürünler sunarak, endüstriyel keçe alanında belirleyici ve öncü olma rolünü de sürdürmektedir. ITMA Fuarı’na da katılacak olan Özdemir Keçe Sahibi Nusret Özdemir, çalışmaları ve fuar hakkında sorularımızı cevaplandırdı.
ITMA’da sergileyeceğiniz ürünleriniz hakkında neler söylemek istersiniz?
“Özdemir Keçe olarak ITMA fuarında tekstil makinelerinin en önemli parçaları olan keçelerimizi sergileyeceğiz. Bu keçelerimizi aşağıdaki ana başlıklarıyla sıralayabiliriz: • Kompaktor ( örme kumaş sanfor ) Keçeleri • Sanfor ( dokuma kumaş sanfor ) Keçeleri • Transfer Baskı Keçeleri • Ütü ve Kalender Keçeleri • Silindir Sargı Keçeleri • Fitil ve Cer Makineleri sonsuz Keçeleri • Polrotor Keçeleri • Plise Keçeleri • Vigore Baskı Keçeleri • Yağlayıcı ve Sıyırıcı Keçeler • Silikon Kaplı Keçeler • Muhtelif Çaplarda Tüp Keçeler • Muhtelif Şekil ve Kalıpta Kesilmiş Keçeler • Düz Pres Baskı Keçeleri • Özel Sanfor Teflonları ve Teflon Kumaşlar • Polyester Spiral Bantlar • Teflon Örgülü Kurutma Bantları. Bu
ürünlerimiz tekstil makinelerinde kaliteyi belirleyen en önemli makine elemanlarıdır.
Fuardan beklentiniz ve hedefleriniz nelerdir?
“Özdemir Keçe olarak ITMA fuarında hali hazırda 45 ülkeye yaptığımız ihracat potansiyelimizi çok daha ileri aşamalara getirmeyi hedeflemekteyiz. Hem mevcut çalıştığımız ülkelerdeki pazar payımızı arttırmak, hem de yeni pazarlar elde etmek için ITMA fuarının önemli bir fırsat olduğu bilinciyle, markamızı global pazarda daha güçlü bir şekilde konumlandırmak istiyoruz. İşbirliği yaptığımız müşterilerimiz ile ITMA fuarı vasıtasıyla daha yakın temas kurarak müşteri sadakatini güçlendirmek, her türlü ihtiyaçlarını kaliteli ve makul fiyatlar ile karşılamak konusunda desteğimizi güçlü bir şekilde hissettirmek istiyoruz. Yeni pazarlar için işbirliği yapacak yeni iş insanları ile tanışmak açısından da ITMA fuarının önemli fırsatlar sunacağını düşünmekteyiz.”
Önümüzdeki süreçte sektörümüzü nasıl değerlendiriyorsunuz?
“Önümüzdeki süreçte dünyada likiditenin ve büyümenin biraz daha daralacağı bir dönem olacağı sinyalleri finansal piyasalarda hakim görünüyor. Büyüme rakamları global piyasalarda düştüğünde bu pek çok sektörde bir daralma anlamına gelebilir. Ancak insanlığın tekstil malzemelerine olan ihtiyacı biraz azalsa bile, işini iyi yapan firmalar açısından bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ancak böyle dönemlerde hesapsız kitapsız yönetilen pek çok işletmede bir takım sorunlar ve iflaslar yaşanabilir. Tekstil sektörü üretim ve maliyet açısından coğrafi konum değiştirse bile bu ürünlere olan ihtiyaç artarak devam edecektir. Tekstil hiçbir zaman azalmayacak ama ihtiyaçlar farklılaşarak devam edecektir. Değişim ve inovasyon odaklı çalışan firmalar büyüyerek yollarına devam edeceklerdir diye düşünüyorum.”
ITMA’nın size neler katacağını düşünüyorsunuz?
“ITMA fuarı bize global pazarlarda daha bilinen ve güven duyulan bir firma olma yolunda önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Bunun yanında yeni temaslar kuracağımız yeni potansiyel müşteriler ile bizleri buluşturacaktır. Ayrıca mevcut müşterilerimizin bazıları ile fuarda tekrar beraber olacağımız için ilişkilerimizin güçlenmesi için de bir fırsat olacaktır.”
İlave etmek istediğiniz başka neler vardır?
“ITMA 2015 Milano Fuarı Türkiye’den katılımcı bütün firmalar için umarım çok faydalı olur. Fuarda katılımcı bazında İtalya ve Almanya’dan sonra Türkiye’nin 3. büyük katılımcı ülke olması Türk tekstil makine ve aksesuarları sektörünün gücünü göstermektedir. Sektörümüzün fuarda en üstün tanıtımı yaparak, global pazarda pozisyonunu daha da güçlendireceğini umuyorum. Tekstil makineleri sektörümüz dünya tekstil makineleri pazarında ileriki yıllarda daha baskın ve öncü güç olması için yeni teknolojiler ve tasarımlar geliştirerek, katma değeri yüksek makinelerin üretimine ağırlık vermelidirler. Böylelikle sektörümüzü ve Türk tekstil makinesi imajını üst seviyelere çekebiliriz.”