Kapsamlı tesisler otomatikleşmeye devam ettikçe, makinelerin bozulmasına veya ürünlere zarar gelmesine neden olan karmaşıklıklar ortaya çıkmaya devam eder ve bunlar daha güvenli bir şekilde önlenmelidir.
Taşınacak ürünleri korumak için hareket zincirlerine kayma veya anahtarlama kuplajları gibi parçalar eklenmiştir. Dolayısıyla her iki parçanın da avantajları ve dezavantajları değerlendirilmelidir çünkü bu parçalar tesisteki ürünlerin etkin korunmasında önemli bir role sahiptir. Kayma kavramaları en basit yükleme sistemleridir. Ancak birçok uygulamada çözme torkunun tam olarak ayarlanabilir olmaması hasara neden olur. Buna ek olarak kaplamanın sürtünmeye karşı olan direnci yağ ve nemden yüksek oranda etkilenir. Dahası sürtünme pedlerinde çalışma sırasında oluşan ısı göz önünde bulundurulmalıdır. Bunların yanında sürtünme kavramalarının çok kısa görünümleri bir avantajdır.
Senkronize kuplajların avantajları; çözme torkunun tam olarak ayarlanmasına imkan sağlamaları, yüksek yenilenebilirlik sağlamaları ve çözme ve tekrar kavrama sırasında çok küçük tork farkı oluşturmalarıdır. Fazla yükleme anında, kütlenin milisaniyeler içinde ayrılmasını garanti ederler. Ayrıca değişme anı temassız sensörlerle kolayca denetlenir.
ENEMAC tipi ECH tork limitleyicisi, zincir çarklarının çalışmasında senkronize kuplajların avantajları ile kısa görünümlü kayma kuplajlarını birleştirir. Çalışma bölümünün kayma zinciri formunda olması, kuplajın kendisini fonksiyonel bir alet haline getirir. Yanlış çözme torkunun tekrarlanabilirliği ve dayanıklı yapısı kuplajların bilyeler ile kapanması ile sağlanır. Bilyeler disk yaylarla kafesler içerisinde sabitlenmiştir.
Yarık somunları ile doğru çözme torku ayarlanabilir hale gelir. Fazla yükleme anında tork limitleyicisi çözme yapar, kendini ayarlar ve bjr tur sonra tekrar kavrama yapar. 11 farklı model ilr torkun 2 Nm ile 900 Nm arasında sağlanması mümkün olmuştur. ECH tork limitleyicisi, makinelerde tercih edilir hale gelmiştir.